MediScore en Lagaay International gaan samen verder onder de nieuwe naam Lagaay Medical met de service die u van ons gewend bent.
Haartransplantatie: 5 feiten die u misschien nog niet wist

09

Aug

Haartransplantatie: 5 feiten die u misschien nog niet wist

Haartransplantaties worden steeds normaler. De voortschrijdende techniek heeft het transplanteren van haren een stuk eenvoudiger gemaakt. Vijf feiten over de ingreep aan de hoofdhuid op een rij.


1. Al 3000 jaar op zoek naar de oplossing

Bij de Egyptenaren was al interesse genoeg om oplossingen voor kaalheid te verzinnen. Eén van die middelen was het gebruik van hippovet. Uit de geschiedenisboekjes valt niet te achterhalen of dit wondermiddel veel indruk heeft achtergelaten op kale Egyptische schedels. In de oudheid waren ook al pruikenmakers actief. De oudste pruik ter wereld is te vinden in Londen, in het British Museum.


2. Uw haar gaat niet meteen groeien

Het uitvallen van de haren is een natuurlijke afweerreactie van het lichaam op die ingreep. Op het verplaatsen van haarfollikels heeft het menselijk lichaam nooit gerekend. Het is een gebruikelijk beeld bij 95% van de haaringrepen en beperkt zich meestal tot de eerste twee weken. Daarna gaat het haar gewoon weer groeien en 4 maanden na de behandeling zijn de nieuwe haartjes goed zichtbaar.


3. Ook voor vrouwen

Kaalheid bij vrouwen is meestal anders, het haar wordt wel dunner maar laat geen kale plekken zien. De haaruitval is meer over de hoofdhuid verdeeld. Met de introductie van FUE (Follicle Unit Extraction) en door ‘grafts’ (haarzakjes) uit een donorgebied te halen, kan er heel gericht worden behandeld.


4. Die haren kunt u écht wel missen

Deskundigen houden het erop dat een hoofdhuid 100.000 tot 150.000 haarzakjes bevat. Het aantal haren daalt wel als we ouder worden. Als baby beginnen we met 1000 haren per vierkante centimeter waar 25 jaar later er nog “maar” 600 van over zijn.


5. Het effect is blijvend

Het resultaat van een haartransplantatie is is blijvend. Zodra de haarzakjes zich hebben hersteld van de ingreep, groeien ze door op hun nieuwe plek op de hoofdhuid. Niet voor niets zijn er klinieken zoals Hairplus medical care in Barendrecht die hun cliënten een levenslange garantie beloven.Bezoek voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor een haartransplantatie of voor het aanvragen van een gratis consult de website: www.hairplusmc.nl.