MediScore en Lagaay International gaan samen verder onder de nieuwe naam Lagaay Medical met de service die u van ons gewend bent.
Griepvaccins

08

Jun

Griepvaccins

Jaarlijks worden vaccinatiecampagnes gehouden om een adequate bescherming tegen het virus te krijgen. Dit komt omdat het griepvirus zich constant muteert. Ook kunnen er geen voorraden vaccin worden aangemaakt die bij een eventuele pandemie (bijvoorbeeld Corona,  de Mexicaanse of Spaanse griep) kunnen worden ingezet. Men weet immers niet welke variant van het virus de pandemie zal veroorzaken.

Het griepvaccin bevat onschadelijk gemaakte stukjes van de griepvirusvarianten die in het komende winterseizoen in Nederland worden verwacht. Ons afweersysteem reageert hierop door afweerstoffen tegen de griepvirussen aan te maken. Het griepvirus veroorzaakt griep. Als u de griepprik krijgt, dan reageert uw lichaam door afweerstoffen te maken tegen het griepvirus. Daardoor wordt de kans op griep kleiner. En als u ondanks de griepprik toch griep krijgt, dan verloopt de ziekte waarschijnlijk minder ernstig.


Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Als u na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden.


Bezoek voor uitgebreide en actuele informatie de website van Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG).

U kunt de griepvaccins voor het nieuwe seizoen weer bij ons bestellen. We leveren Influvac Tetra in een verpakking van 10 stuks. De verwachte leverdatum is in oktober 2020. Vaccins zijn zichtbaar nadat u bent ingelogd want het zijn receptplichtige artikelen.